Ana içeriğe atla

SBMYO tarafından ‘Dış Paydaşlar Toplantısı’ düzenlendi

25.06.2018

İstanbul Medipol Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu üniversite-sektör iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla ‘Dış Paydaşlar Toplantısı’ gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan SBMYO Müdürü D..

d

İstanbul Medipol Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından ‘Dış Paydaşlar Toplantısı’ gerçekleştirildi. Dış paydaşların görüş ve önerilerini almak amacıyla düzenlenen toplantıya SBMYO Müdürü Doç. Dr. Rana Atabay Kuşçu başta olmak üzere Ciner Medya İK Grup Başkanı Erkan Ataman, US Finco Corp. CIS, MENA, SEE Genel Müdürü Eren Güzeloğlu, KİPAŞ Holding İK Direktörü Gökhan Azakpur, İstanbul Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Yüksel Kahveci, XIAOMI Türkiye/Cepport AŞ CEO’su Burak Anlar, Cimri.com adına Pazarlama Müdürü Yağmur Kent, Kategori ve Operasyon Müdürü Murat Öner ile Satış Direktörü Hüseyin Öğüt, Cağaloğlu Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Süleyman Uzunoğlu, İstanbul Gedik Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finans Bölüm Başkanı Doç. Dr. Burcu Tiftikçigil ve SBMYO akademik personeli katıldı. Kuzey Kampüs C Blok Senato Odasında düzenlenen toplantıda öğrencilerin eğitimi sürecinde dış paydaş katkısının önemi konuşuldu.

‘3+1 SİSTEMİNE GEÇMEYİ PLANLIYORUZ’

Toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren SBMYO Müdürü Doç. Dr. Rana Atabay Kuşcu, MYO öğrencilerini sektörün ihtiyaçlarına göre yetiştirmek için 3+1 sistemine geçmeyi planladıklarını söyledi. Üniversitenin misyonu doğrultusunda etik değerlere saygılı bireyler yetiştirmek istediklerini kaydeden Doç. Dr. Kuşçu şöyle dedi: “Eğitim sürecinin geliştirilmesi için üniversite-sektör iş birliğini çok önemsiyoruz. Geçmeyi planladığımız 3+1 sisteminin ana hedefi de iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikteki elemanı günün teknolojileri ve bilgilerine sahip olarak iş dünyasına kazandırmak. MYO öğrencilerinin ihtiyaca yönelik yetişmelerini sağlamak için 3 dönem okulda ders, 1 dönem ise uygulamalı eğitim sağlayarak meslek hayatına hazırlamayı planlıyoruz. Bu sistem iş dünyasına da büyük yarar sağlayacak. İş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli ve yeterli sayıdaki eleman kesintisiz olarak okulumuzda yetiştirilecek.”

Son Güncelleme Tarihi: 03/03/2023 - 09:39