TÜBA’dan Öğretim Üyemiz Bilal Ersen Kerman’a ödül

03.11.2016

Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bilal Ersen Kerman, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Genç Bilim İnsanı Ödüllendirme Programı (GEBİP) Ödülü’ne layık görüldü.

c3-1da9e076a137-Bilal_Ersen_Kerman.JPG

Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bilal Ersen Kerman’ın tıp alanında sinir hücrelerine destek olan miyelin kılıfının gelişimini incelediği projesi Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Genç Bilim İnsanı Ödüllendirme Programı (GEBİP) Ödülü’nü almaya hak kazandı. 3 yıl süreli mali desteği de içeren ödül, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Ankara’da düzenlenecek törenle takdim edilecek. Doğa, mühendislik, sağlık ve sosyal bilimler alanında 105 başvuru arasından 31 bilim insanının arasına girmeyi başaran Dr. Ersen, bu yıl TÜBA-GEBİP’te sağlık bilimleri alanında ödül alan 2 araştırmacıdan da birisi oldu. Dr. Ersen’in çalışması multipl skleroz; halk arasında MS olarak da bilinen miyelin hastalıklarının daha iyi anlaşılmasına ve yeni tedavi yöntemlerinin geliştirilmesine ışık tutacak. TÜBA-GEBİP Ödülleri, üstün nitelikli bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan ve Türkiye’de çalışan genç bilim insanlarını, araştırmalarında ve kendi araştırma gruplarını geliştirmede desteklemek ve genç bilim insanlarını üstün başarılı araştırmalarını Türkiye’de gerçekleştirmeye özendirmek amacıyla her yıl veriliyor.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 09:19