Uzun: Akif, Türk askerinin mücadelesini ölümsüzleştirdi

28.03.2018

Medipol Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma’ konferansında konuşan Prof. Dr. Mustafa Uzun, Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı ‘Çanakkale Şehitlerine’ şiiriyle Türk as..

d

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıl dönümü kapsamında Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi tarafından ‘Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma’ konulu konferans düzenlendi. Güney Kampüs Konferans Salonunda yapılan konferansın sunuculuğunu okutman Mukadder Gezen üstlendi. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Resul Usul’un da takip ettiği konferansa Medipol Üniversitesinden İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet İpşirli ve emekli Prof. Dr. Mustafa Uzun konuşmacı olarak katıldı. Okutman Aykut Can’ın da katkı sunduğu programda ilk sözü alan Prof. İpşirli, Çanakkale Savaşı’nda zafere giden süreci kronolojik olarak anlattı. İpşirli, Osmanlı Devleti’nin Balkan Savaşları’nda yaşadığı hezimetin üzüntüsünü ‘Çanakkale Zaferi’yle atlattığını kaydetti. Muhaberelerin Türk edebiyatında çok sayıda şiir, menkıbe ve hatıralara konu olduğunu söyleyen Prof. Dr. Mustafa Uzun ise, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı ‘Çanakkale Şehitlerine’ şiiriyle Türk askerinin destansı mücadelesini ölümsüzleştirdiğini ifade etti.

Son Güncelleme Tarihi: 03/03/2023 - 10:50