“Siber güvenlik YBS mezunlarına emanet edilmeli”

31.03.2017

Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Silahtaroğlu, tüm işletmelerde siber güvenlik birimlerinin oluşturulmasının şart olduğunu, bu birimlerde de yönetim bilişim sistemleri (YBS) bölüm..

0baa7ef5-4341-4e61-9004-f34b339f697b-YBS.JPG

İşletmelerde siber güvenliğinin önemi, Medipol Üniversitesi Yönetimde Bilişim Kulübü öğrencilerinin organizasyonuyla gerçekleşen “Cyber Güvenlik Semineri”nde ele alındı. Kavacık Kuzey Yerleşkesinde düzenlenen seminere Medipol Üniversitesi YBS Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gökhan Silahtaroğlu, Boğaziçi Üniversitesi YBS Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilgin Metin, KPMG Türkiye Bilgi Sistemleri Risk Yönetimi Departmanı Direktör Yardımcısı Ehtiram İsmayilov ve İşNet Siber Güvenlik Grup Müdürü Cem Ergun konuşmacı olarak katıldı. Küçük ve büyük çaptaki tüm işletmelerin siber güvenlik birimlerini oluşturmasının şart olduğunu ifade eden Gökhan Silahtaroğlu, kurulacak bu birimlerde YBS bölümü mezunlarının istihdam edilmesi gerektiğini söyledi. YBS bölümlerinde sanal güvenlik derslerinin okutulmasının öğrenciler için yararlı olacağını belirten Bilgin Metin ise öğrencilerin staj dönemlerinde işletmelerin güvenlik süreçlerini mutlaka yakından takip etmeleri gerektiğini kaydetti. Siber güvenlik konusunda piyasada birçok eğitim programının yer aldığını ancak YBS mezunlarının bu konuda daha donanımlı olduklarını dile getiren Ehtiram İsmayilov da bölümde okutulan tüm derslerin siber güvenlik konusu için önem arz ettiğini belirtti. Veri güvenliğinin önemine değinen Cem Ergun ise bu konuda her geçen gün yeni önlemlere gereksinim duyulduğunu kaydetti.

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 15:39