Lojistik sektörünün yöneticileri Medipol’de buluştu

02.03.2017

Medipol Logistic Kulübü tarafından düzenlenen “Lojistik Zirvesi”, sektörün yöneticilerini bir araya getirdi.

15-4704c98d0d95-_MG_0445.JPG

Medipol Logistic Kulübü tarafından Kavacık Kuzey Yerleşkesinde düzenlenen “Lojistik Zirvesi”ne Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, Baynak Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Murat Baykara, Qatar Airways Kargo Müdürü Serkan Demirkan, Hatay Ro-Ro Genel Koordinatörü Mine Kaya, Ekol Lojistik Ar-Ge Direktörü Erdem Özsalih ve Lojistik Ekipmanlar Dergisi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Doğan konuşmacı olarak katıldı. Zirveye İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Nihat Alayoğlu ve Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurten Polat Dede’nin de aralarında olduğu akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Öğrencilerin sektörü yakından takip etmesinin şart olduğunu ifade eden UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, “Lojistik, hız demektir. Hızlı lojistik için öğrencilerimizin de hızlı davranması, hızlı karar alması, inisiyatif kullanması gerekiyor. Okullarımızda öğrendiğimiz bilgileri sektöre aktarmayı unutmayalım. Sektörde edineceğimiz bilgileri de burada paylaşarak sizden sonraki arkadaşlarımıza adeta bilgi bankası olmalısınız” dedi. Sektör-üniversite işbirliğinin şart olduğunu söyleyen Baynak Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Murat Baykara da “Öğrencilerimize kapımız sonuna kadar açık. Öğrenci demek gelecek demektir. Öğrencilerimiz, sektörde öğrendikleriyle okulda öğrendiklerini harmanlayarak gerçek bilgiye ulaşacak” dedi.

“PRATİK DEĞERİ OLMAYAN BİLGİ KÖR VE SAĞIRDIR”
Sektörün her geçen gün büyüdüğünü ifade eden Hatay Ro-Ro Genel Müdürü Mine Kaya, “Sektörümüz ulusal boyuttan uluslararası boyuta evrildi. Sizler de bu evrilme içerisindeki yerinizi almalısınız. Yabancı dilinizi mutlaka halledin. İngilizce’nin yanına bir dil daha ekleyin. Okulunuzda elbette ki çok önemli bilgiler öğreniyorsunuz ama bu bilgileri pratiğe dökmeniz gerekiyor. Pratik değeri olmayan bilgi kör ve sağırdır” dedi. Ar-Ge çalışmalarının tüm sektörler için önemli olduğunun altını çizen Ekol Lojistik Ar-Ge Direktörü Erdem Özsalih ise “Son dönemlerde endüstri 4.0’ı konuşuyoruz. Ar-Ge, tüm sektörlerin önünü açan en önemli olaylardan biridir. Biz de Ekol Lojistik ailesi olarak Ar-Ge çalışmaları ile farklılığımızı ortaya koyuyoruz” dedi. Zirvede “Sektörel Medya ve Üniversite” adında bir sunum gerçekleştiren Lojistik Ekipmanlar Dergisi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Doğan da “Öğrencilerin sektörel yayınları mutlaka takip etmesi gerekiyor. Sektörel yayınlar spesifik olarak sektörde neler olup bittiğini sizlere en iyi şekilde anlatmakta. Sektörün içinde kim, nerede, ne yapıyor sorularına daha yakından cevap bulmak istiyorsanız mutlaka sektörel yayınları takip edin” diye konuştu.

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 15:57