Ana içeriğe atla

Gençler “Geleceğin Bilimi”ni 2’nci kez konuşuyor!

24.02.2017

Medipol Üniversitesi öğrencilerinin organize ettiği Geleceğin Bilimi Forumu’nun ikincisi 4-5 Mart 2017 tarihleri arasında Kavacık Güney Kampüsünde yapılacak. 4 tema ve 20 başlıkta konuların ele alı..

9ba4-73fddb589653-GBF2017_Ori.jpg

Rejenerasyondan mimariye, robotikten medyaya, uzaydan ekolojiye kadar farklı disiplinlerde 20 başlık, 4-5 Mart 2017 tarihleri arasında Medipol Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek “Geleceğin Bilimi Forumu ‘17”de ele alınacak. Yaşam bilimleri, sosyal bilimler, mühendislik ve sanat alanlarında eş zamanlı olarak oturumların gerçekleşeceği forumda alanında uzman kişilerin yapacağı konuşmaların yanı sıra öğrenciler de sunumlar gerçekleştirecek. Forumda ayrıca öğrencilerin geleceğe dair düşüncelerini kaleme alacağı “Hayal Duvarı” yer alacak.

UZAYA GİDEN İLK SURİYELİ GELECEĞİN BİLİMİNİ KONUŞACAK!
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Muhammed Ahmed Faris “Uzay Yolculuğu”, dünyanın ilk paratiroit organ nakli merkezini kuran Prof. Dr. Erhan Ayşan “Kuantum ve Biyoloji: Geleceğin Tıbbı”, TÜBİTAK Siber Güvenlik Enstitüsü’nden Necati Şişeci ise “Siber Güvenlik” başlıklı sunumuyla “Geleceğin Bilimi ‘17”de katılımcılarla buluşacak.

ÖZEL OTURUMDA ÖZEL İSİMLER
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Danışmanı Harun Demir, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Danışmanı Mehmet Serdar Tufan, Altınay Robot Teknolojileri CEO’su Hakan Altınay, Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin ve Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Göksel Durkaya’nın katılımlarıyla gerçekleşecek özel oturumda “Krizlerin Çözümü” konusu masaya yatırılacak.

“KUYU”YU KURTARAN EKİP DE FORUMDA
Kamuoyunda çok konuşulan “Kuyu” köpeğin arama-kurtarma çalışmalarına katılan ve robotik kol tasarlayan Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi FRC Robotik Takımı da “Geleceğin Bilimi Forumu ‘17”de katılımcılarla bir araya gelecek.

GELECEĞİN BİLİMİ HAREKETİ!
Geleceğe ışık tutarak disiplinler ve jenerasyonlar arası etkileşimi hedefleyen Geleceğin Bilimi Hareketi bir yılda binlerce öğrenciye ulaştı. Medipol Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu Geleceğin Bilimi Hareketi 4 ülkede ve 32 ilde bugüne kadar birçok çalışma gerçekleştirdi. Geleceğin Bilimi Hareketi son olarak Mayıs 2016’da düzenledikleri Geleceğin Bilimi Forumu’nun ilki ile adlarından söz ettirmişti. 

Son Güncelleme Tarihi: 17/04/2024 - 14:56