Dr. Kerman, TÜBA Ödülünü Başbakan Yardımcısı Canikli’den aldı

02.02.2017

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Genç Bilim İnsanı (GEBİP) Ödülü’ne layık görülen Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bilal Ersen Kerman’a plaketini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ger..

KERMAN_TUBA

2016 yılı Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Ödülleri, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen törende sahiplerine buldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törende TÜBA Genç Bilim İnsanı (GEBİP) Ödülü Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bilal Ersen Kerman'a takdim edildi. Kerman plaketini, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin elinden aldı. Doğa, mühendislik, sağlık ve sosyal bilimler alanında 105 başvuru arasından 31 bilim insanının arasına girmeyi başararak ödülünü alan Dr. Ersen, bu yıl TÜBA-GEBİP’te sağlık bilimleri alanında ödül alan 2 araştırmacıdan birisi olmuştu. Dr. Ersen’in ödül aldığı çalışması multipl skleroz; halk arasında MS olarak da bilinen miyelin hastalıklarının daha iyi anlaşılmasına ve yeni tedavi yöntemlerinin geliştirilmesine ışık tutacak.

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 16:05