Oğuz: Asırlık şirketimiz çok az, çünkü strateji bilmiyoruz

19.01.2017

Medipol Üniversitesi’nde düzenlenen konferansta konuşan Sabah Gazetesi Ekonomi Yazarı Şeref Oğuz, strateji yoksunluğu nedeniyle Türk işletmelerinin potansiyellerine çok geç eriştiğini, asırlık Türk..

9aa3fb-Seref_Oguz_Medipol.JPG

Sabah Gazetesi Ekonomi Yazarı Şeref Oğuz, Medipol Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Türk Şirketlerinin Karar Alma Süreçleri ve Kurumsallaşma Öyküsü’ konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin’in moderatörlüğünde Kavacık Kuzey Yerleşkesinde gerçekleşen konferansa akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Stratejisi olmayan tutumlar nedeniyle Türk işletmelerinin potansiyellerine çok geç eriştiğini belirten Şeref Oğuz, asırlık Türk şirketi sayısının ise çok az olduğunu vurguladı. Tarihte Türklerin çok hızlı bir şekilde devletler kurduğunu ifade eden Oğuz, bu devletlerinin sürdürülebilirliği noktasında ise sıkıntılar yaşandığını söyledi. Türk girişimcilerin kurduğu işletmelerin karar alma süreçlerini de değerlendiren Oğuz, son dönemde iyileşmeler olmasına rağmen şirketlerdeki kararların tek kişi tarafından alınmaya devam ettiğini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 16:10