Medipol ile HIMSS arasında işbirliği

13.01.2017

Medipol Üniversitesi ile Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri Derneği (HIMSS) arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol, Türkiye’deki kamu hastanelerinde bilişim teknolojileri kullanım oranların..

d-cafc8cbe2c27-01_Kavacik_Kampus_HIMSS.jpg

Medipol Üniversitesi, bilgi teknolojilerinin sağlık hizmetleri alanında geliştirilmesi ve kullanılmasını amaçlayan Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri Derneği (HIMSS) ile işbirliği protokolü imzaladı. İşbirliği kapsamında HIMSS Genel Müdürü Stephen Lieber, Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın’ı Kavacık Kuzey Yerleşkesindeki makamında ziyaret etti. İşbirliği, Türkiye’deki kamu hastanelerinde bilişim teknolojileri kullanım oranının HIMSS EMRAM (Elektronik Tıbbi Kayıt Benimseme Modeli) modeline göre ölçümlenmesi ve değerlendirilmesi süreçlerini içeriyor. İşbirliği kapsamında ayrıca EMRAM modeli için bir çağrı merkezi ile yardım masasının da faaliyete geçirilmesi planlanıyor. 1961 yılında kurulan HIMSS bilgi teknolojilerinin sağlık hizmetleri içerisinde geliştirilmesi ve kullanılmasını amaçlıyor. 2013 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren HIMSS, Sağlık Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde devlet hastanelerinde elektronik sağlık kaydı seviyesinin ölçümlenmesi çalışmalarını yürütüyor.

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 16:12