Liderlik, koçluk, danışmanlık ve mentörlük kavramları “Mini Koçluk Zirvesi”nde ele alındı

05.01.2017

“Mini Koçluk Zirvesi” Medipol Üniversitesi İnsan Kaynakları Kulübü’nün organizasyonuyla Kavacık Kuzey Yerleşkesinde gerçekleştirildi. Zirvede Association for Coaching (AC) Türkiye Başkanı Umut Ahme..

d-8837-4c0e-a2de-423a1453da3f-Mini_Koclu

Zirvenin ilk oturumunda Umut Ahmet Tarakçı, koçluğun serüvenine ve mentörlükle danışmanlık arasındaki farklara değindi. Satış koçunun firmalara katkısını ve iyi bir satışçının niçin bir koça ihtiyaç duyduğunu anlatan Koray İnan ise “Ya yaptığınız işe aşık olun ya da aşık olacağınız işi yapın” diyerek öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Burcu Özer Katmerci de nefes koçlarının neler yaptığını ve doğru nefes alma konularında öğrencilere tecrübelerini paylaştı. Zirvenin ikinci oturumunda Ayşe Serpil Dağlı, yaşam koçluğu ve yaşam koçluğuna ihtiyaç duyulacak zamanları öğrencilerle paylaşırken Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Çırpan liderlik koçluğu ve yöneticilik kavramlarını ele aldı. Kariyer koçluğu bağlamında tecrübelerini aktaran Yrd. Doç. Dr. Pelin Vardarlıer de bireylerin bazı dönemlerde karar verme noktasında zorlanabildiğini, bu gibi durumlarda kendisine yol gösterecek bir rehbere ihtiyaç duyduğunu kaydetti. Bireylerin işinden memnun olmayabileceğini ya da doğru işi yapmadığını düşünebileceğini belirten Vardarlıel, niteliklerini keşfetmek isteyen bireylerin hedeflerine ulaşmak için doğru kariyer planlamasına ve kariyer koçluğuna gereksinim duyduklarını anlattı.

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 16:19