“Şizofreni hastaları toplum tarafından dışlanmamalı”

28.12.2016

Medipol Üniversitesi’nde düzenlenen panelde konuşan Şizofreni Dostları Derneği Başkanı Mesut Demirdoğan, şizofreni hastalığına sahip bireylerin toplum tarafından dışlanmamasını, aksine vatandaşları..

42-Sizofreni_Medipol.JPG

Şizofreni hastalığına sahip bireylerin toplumda yaşadıkları sorunlar Medipol Üniversitesi’nde düzenlenen panelde ele alındı. Kavacık Kuzey Yerleşkesinde Sosyal Hizmet Kulübü tarafından düzenlenen panele Şizofreni Dostları Derneği Başkanı Mesut Demirdoğan, şizofreni hastası Bahadır Çembersaran, şizofreni hastası çocuğa sahip anne Şaduman Karahasanoğlu ve öğrenciler katıldı. Panelde şizofreni hastalığının belirtileri, kabullenme aşaması, hastalığın tedavi süreçleri hakkında genel bilgiler verildi. Kendisi de şizofreni hastası olan dernek başkanı Mesut Demirdoğan kendi hastalık öyküsünü anlatarak şizofreninin çalışmaya ve başarılı olmaya engel olmadığını söyledi. Şizofreni hastalığına sahip bireylerinin toplum tarafından dışlanmaması gerektiğini ifade eden Demirdoğan, vatandaşları bilinçlendirme çalışmalarıyla şizofreniye sahip bireylerin topluma kazandırılması gerektiğini belirtti. Panelde, toplumda şizofreniyle ilgili bilgi düzeyinin yetersiz olması sebebiyle hastaların toplumda damgalanmaya, yargılanmaya ve dışlanmaya maruz kaldıkları vurgulandı, çözüm önerileri anlatıldı.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 08:47