Halk sağlığı terimleri HSözlük’te bir araya geldi

22.12.2016

Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Hayran’ın katkıları ile Dr. Hüseyin Küçükali tarafından hazırlanan Halk Sağlığı Kavramları Vid..

dfdef6-HSozluk.jpg

Halk Sağlığı Anabilim Dalı doktora öğrencisi Hüseyin Küçükali’nin Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Hayran’ın katkıları ile hazırladığı Halk Sağlığı Kavramları Video Sözlüğü yayına başladı. Sözlük, halk sağlığı ve sağlık yönetimi alanlarındaki temel kavramlara açıklık getirecek bir kaynak oluşturmayı amaçlıyor. Alanında uzman akademisyenler tarafından birkaç dakikalık açıklayıcı videoların yer aldığı çalışmayla öğrencilerin kavramları hızlı öğrenmesi, kavramsal kargaşanın önüne geçilmesi ve sağlanacak dil birliği sayesinde sağlık politikaları ile halk sağlığı sorunlarının daha sağlıklı bir şekilde tartışılması hedefleniyor. Henüz yüze yakın videonun yer aldığı platforma http://hsozluk.com/ adresinden ulaşılabilir.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 08:50