15 Temmuz gazileri, ‘direnişi’ Medipol öğrencilerine anlattı

08.12.2016

15 Temmuz gecesi darbecilere karşı kahramanca mücadele eden gaziler, direnişin öyküsünü Medipol Üniversitesi öğrencilerine anlattı. Söyleşiye 15 Temmuz gazileri Metin Doğan, Sabri Ünal, Safiye Baya..

6-f65e-423c-9bd4-f0cffa947228-15_Temmuz_Gazileri_Medipol_de_01.jpg

15 Temmuz gecesi darbecilere karşı direnerek Türkiye’yi büyük bir tehlikeden kurtaran gaziler, Medipol Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. Kavacık Güney Yerleşkesinde gerçekleşen söyleşiye 15 Temmuz gazileri Metin Doğan, Sabri Ünal, Safiye Bayat, Üzeyir Civan, Mehmet Köse, Musa İlhan, Ferhat Emre, Ahmet Karakaya, Ali Demirdaş, Muhammet Bostancı ve o gece darbecilerin tankını kullanan kamyon şoförü Mehmet Köse konuşmacı olarak katıldı. Açış konuşmasını yapan Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Büyükaslan, şehitlerin, gazilerin ve mücadele eden herkesin 15 Temmuz gecesinde mermilere karşı göğüslerini siper ettiğini söyledi. 1989 yılında Çin’de bir göstericinin tankın önünde çekilen fotoğrafının yıllarca Batı medyası tarafından işlendiğini ifade eden Büyükaslan, 15 Temmuz gecesi ortaya çıkan bu tür fotoğrafların ise Batı medyasında yeterince yer bulmadığını söyledi.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 08:54