"Future Trends 2016" Medipol’de yapıldı

02.12.2016

Novartis Türkiye’nin 3 yıldır düzenlediği "Future Trends Atölye Çalışmaları" bu yıl Medipol Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Bu seneki toplantılarda ilaç endüstrisi değer zincirinde Tü..

f0-8eac-43ff-8b33-6a03f02e589e-Future_Trends2016.JPG

Novartis Türkiye’nin düzenlendiği "Future Trends 2016 Atölye Çalışması" Medipol Üniversitesi'nin ev sahipliğinde yapıldı. Kavacık Güney Yerleşkesinde gerçekleştirilen programa, aralarında Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın da olduğu akademisyenler ve kamu-sektör temsilcileri katıldı. İlaç endüstrisi değer zincirinde Türkiye’nin yeri, mevcut durum ve 2023 yol haritası konularının ele alındığı programın açış konuşmalarını Rektör Aydın, Novartis Pazara Erişim ve Dış İlişkiler Direktörü Fatih Sarıöz ve Ülke Kurumsal İlişkiler Müdürü Selcen Erdem yaptı. Konuşmasında Medipol Üniversitesi’nde Türkiye’de yasal olarak tanımlanmış tüm sağlık mesleklerinde eğitim verdiklerini ifade eden Prof. Aydın, ortez-protez alanında ise Türkiye’de lisans eğitimi veren tek üniversite olduklarını söyledi. Medipol Üniversitesi’nde sağlık hukuku ve sağlık ekonomisi alanlarında lisansüstü programların yer aldığını belirten Aydın, henüz 6 yaşında olan üniversitenin 12 fakülte ve 150 program ile eğitim hayatını devam ettirdiğini vurguladı. 2 gün boyunca gerçekleşen oturumlarda küresel ilaç firmalarının yatırım öncelikleri, devletin ilaç endüstrisi 2023 vizyonu, ilaç Ar-Ge yatırımları ve kamu-sanayi-akademi işbirliği konuları ele alındı.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 08:58