“Milli ilaç konseptinin içinin doldurulması gerekiyor”

15.09.2016

3. Ulusal Organik Kimya Kongresi’nde konuşan Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Güzel, ilaç Ar-Ge’sinde ciddi ve kapsamlı projeler üretilerek milli ilaç konseptinin içinin dol..

-691b4fb6affb-Mustafa_Guzel_KTU_Kongre.jpg

Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Güzel ile beraberindeki öğretim görevlisi ve öğrenciler Trabzon’da Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fen Fakültesi Kimya Bölümü öncülüğünde organize edilen 3. Ulusal Organik Kimya Kongresi’nde konuşma ve sunumlar yaptı. 5-8 Eylül tarihleri arasında KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen kongreye 250’ye yakın akademisyen katıldı. Kongrede “Medisinal Kimyanın Özgün İlaç Keşif ve Geliştirmedeki Rolü ve Önemi” başlıklı bir konuşma yapan Güzel, Türkiye’de ilaç alanında Ar-Ge yapmanın çok önemli olduğunu söyledi. Güzel, Türkiye’de özgün ve yeni ilaç geliştirmede devletin, sanayicilerin ve medisinal kimyacıların üçlü bir sacayak gibi olduğunu, bunların birinin eksik olmasının süreci engellediğini söyledi. İlaç Ar-Ge’sinde ciddi ve kapsamlı projeler geliştirilerek milli ilaç konseptinin içinin doldurulması gerektiğini ifade eden Güzel, bu adımlar atılmadığı takdirde ilaçta dışa bağımlılığın devam edeceğini kaydetti. Dr. Güzel, gerçekleştirilecek projelerin günü kurtaran değil, gelecek nesilleri etkileyebilecek ölçekte önemli ve büyük olması gerektiğini kaydetti. Kongrede Güzel’in araştırma grubunda yer alan öğretim görevlileri ve öğrenciler de 5 adet poster prezentasyonu sundu.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 10:41