Mimarlık hocalarımız Finlandiya’da kongreye katıldı

01.07.2016

Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Dikbaş, Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ayşe Zeynep Sözen ve Yrd. Doç. Dr. Yiğit Beşlioğlu Finlandiya’da düzenlen..

_KongreTemmuz2016.jpg

Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Dikbaş ile öğretim üyeleri Ayşe Zeynep Sözen ve Yrd. Doç. Dr. Yiğit Beşlioğlu Finlandiya’da düzenlenen 2016 CIB Dünya Yapı Kongresi’nde sunumlar yaptılar. Kongre kapsamında Dikbaş ve Sözen “Yakın Doğu’da Sözleşme Dışı Kaygılar ve Sözleşmesel Sonuçları: Türkiye Deneyimi” başlıklı bildiriyi, Beşlioğlu ise “İnşaat Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk: Türkiye Deneyiminin Gözden Geçirilmesi” başlıklı bildirileri sundular. Prof. Dikbaş inşaat anlaşmazlıklarında arabuluculuğun Türkiye'de kullanımı ve işveren yüklenici ilişkilerinde sözleşme dışı faktörlerin etkileri konularını, Prof. Sözen Türk inşaat sektöründe ve Yakın Doğu'da işveren, yüklenici ilişkilerinde kara listeye alınma kaygıları gibi sözleşme dışı faktörlerin sözleşmesel sonuçlarını, Yrd. Doç. Dr. Beşlioğlu ise Arabuluculuk Yasası sonrasında inşaat uyuşmazlıklarında arabuluculuğun Türkiye'de kullanımı konularını ele aldı. 5 gün süren kongrede Dikbaş, Sözen ve Beşlioğlu araştırma grupları toplantıları kapsamında W113 Hukuk ve Uyuşmazlıkların Çözümü Araştırma Grubu Toplantısına da katılarak Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde açılması planlanan İnşaat Yönetimi ve Hukuku Yüksek Lisans ve Doktora programlarına ilişkin işbirliği imkânları hakkında temaslarda bulundu.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 11:28