Rızalar: Lise mezunu hemşireler daha fazla ikilem yaşıyor

22.04.2016

Medipol Üniversitesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selda Rızalar, lise mezunu hemşirelerin hasta bakımı sırasında üniversite mezunu hemşirelere göre daha fazla etik ikilem yaşadığın..

8fd851a1-253e-4b53-b983-84996d99d99d-Selda_Rizalar_Konferans_Antalya.jpg

Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selda Rızalar, Antalya’da düzenlenen 15. Cerrahi Hemşireliği Kongresi’nde ameliyathane hemşirelerinin hasta bakımı sırasında yaşadıkları etik karar verme sürecini ele aldı. Hemşirelerin yaşadığı etik karar verme sürecini eğitim seviyesi bakımından değerlendiren Rızalar, lise mezunu hemşirelerin üniversite mezunu olan hemşirelere göre daha fazla etik ikilem yaşadığını söyledi. Rızalar, hemşirelerin çoğunlukla yaşamlarının son dönemindeki hasta bireylerin bakımı, onam alınması, sınırlı kaynakların paylaştırılması ve ilaç uygulamaları durumlarında daha fazla etik ikilemde kaldıklarını belirtti. Hemşirelerin hasta bakımları esnasında en doğru kararı almakla yükümlü olduklarının altını çizen Rızalar, bu gibi durumlarda mesleki etik kodlarının temel alınması gerektiğini kaydetti.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 13:13