Alkin: Türkiye, dünyadaki değişimin tam ortasında yer alıyor

03.03.2016

Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin, dünyada Batı’dan Doğu’ya doğru önemli bir sıklet merkezi değişiminin yaşandığını, Türkiye’nin yaşana..

7-Kerem_Alkin_GPT.JPG

Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin, Geleneksel Perşembe Toplantıları kapsamında “Küresel Ekonomide Önümüzdeki 25 Yılın Senaryoları ve Türkiye’nin Yeni Konumu” başlıklı bir konuşma yaptı. Alkin konuşmasında dünyadaki nüfus hareketlerini, üretim-tüketim ekonomisindeki değişimi ve coğrafyaların değişen rollerini anlattı. 21. yüzyılda üzerinde durulması gereken 3 büyük kritik konunun olduğunu ifade eden Alkin, bu konuların “sürdürülebilir büyüme”, “yeşil büyüme-yeşil enerji” ve “sürdürülebilir gelecek” başlıkları altında toplandığını söyledi. Gelecekte 10 trilyon dolarlık dünya üretim rolünün gelişmiş ülkelerin yer aldığı Batı’dan gelişmekte olan ülkelerin yer aldığı Doğu’ya kayacağını ifade eden Alkin, bu süreçte Çin ekonomisinde büyük sıçramaların olacağına dikkat çekti. Üretim ekonomisinde meydana gelecek değişimin dünyanın sıklet merkezini de değiştireceğine vurgu yapan Alkin, Türkiye’nin yaşanacak bu değişimin tam ortasında bulunduğunu belirtti. Türkiye’de yaşanan olumsuz gelişmelerin nedenini, önümüzdeki dönemde yaşanacak sürece bağlayan Alkin, Türkiye’nin bu olumsuzlukları Mezopotamya’dan beri devam ettirdiği kültürel motivasyonla yenmesi gerektiğini dile getirdi.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 09:15