Keskin: Meslek hastalıkları, alınacak tıbbi tedbirlerle önlenebilir

04.02.2016

Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlknur Keskin, Geleneksel Perşembe Toplantılarında işyeri hekimliği, iş kazaları ve meslek hastalıkları hakkında konuştu.

bfc6fa42-467b-45db-b28e-278c428e1618-Ilknur_Keskin_Persembe.JPG

Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlknur Keskin, Geleneksel Perşembe Toplantıları kapsamında “İşyeri Hekiminiz Diyor ki!” başlıklı bir konuşma yaptı. Konuşmasının başında Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) iş kazası verilerini izleyicilerle paylaşan Keskin, dünyada her yıl iş kazaları ve işe bağlı hastalıklar nedeniyle 2 milyonun üzerinde insanın hayatını kaybettiğini söyledi. İş kazası ile meslek hastalığının ayrımına dikkat çeken Keskin, iş kazasını iş yerinde ya da işin yürütülmesi nedeniyle işyeri dışında meydana gelen kazalar, meslek hastalığını ise sigortalının çalıştığı veya yaptığı işin niteliğinden dolayı tekrarlanan bir sebeple uğradığı geçici veya sürekli hastalıklar olarak tanımladı. Meslek hastalıklarının 5 gruba ayrıldığını belirten Keskin, bu hastalıkları kimyasal maddelerle olan meslek hastalıkları, mesleki cilt hastalıkları, pnömokonyozlar ve diğer mesleki solunum sistemi hastalıkları, mesleki bulaşıcı hastalıklar ve fiziki etkenlerle olan mesleki hastalıklar olarak sıraladı. Keskin, meslek hastalıklarının işyerinde alınacak tıbbi tedbirlerle önlenebileceğini söyledi. Keskin son olarak, İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’na göre işyerlerinin belli kriterler kapsamında iş güveliği uzmanı, işyerimi hekimi ve sağlık personeli çalıştırma zorunluğunun olduğuna dikkat çekti.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 09:29