Gür: Toplumda güven arttıkça yolsuzluklar azalıyor

29.01.2016

Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurullah Gür, yolsuzluklar ile güven arasında bir ilişkinin olduğunu, toplumda güven arttıkça yolsuzlukların ..

bab-4eca01751888-Gur_GPT.JPG

Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurullah Gür, Geleneksel Perşembe Toplantıları kapsamında “Güven, Bürokrasi ve Refah Devleti” başlıklı bir konuşma yaptı. Gür konuşmasında, insanlar arasında var olan güvenin toplumdaki kurumlara ve diğer mekanizmalara olan etkisini anlattı. İnsanlar arasındaki güvensizliğin toplumlarda rüşvete davetiye çıkardığını ifade eden Gür, yolsuzlukların böyle durumlarda arttığını söyledi. Güvensiz toplumlarda devletin halktan vergi toplayamadığına dikkat çeken Gür, refah devleti sisteminin böyle toplumlarda çalışmadığını belirtti. Güven arttıkça bürokratik engellerin ortadan kalktığını ve devletin sosyal düzenlemelere daha fazla yatırım yaptığını kaydeden Gür, güveni yüksek olan toplumlarda yolsuzlukların azaldığını, vergi sisteminde daha fazla paranın toplandığını söyledi.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 09:32