Özipek: ABD’nin Türkiye’ye yönelttiği eleştiriler siyasi

26.01.2016

Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekir Berat Özipek, ABD’nin Suudi Arabistan’daki idamlar ve Mısır’daki darbe yönetimine desteğindeki tutumu göz önün..

967cb4eb5ce-Ozipek_Joe_Baden.jpg

Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekir Berat Özipek, CNN Türk ekranlarında yayınlanan Akıl Çemberi programının konuğu oldu. Sunucu Başak Şengül’ün sorularını yanıtlayan Özipek, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın Türkiye ziyaretini değerlendirdi. Biden’ın insan hakları, ifade özgürlüğü ve demokrasi konusunda Türkiye’ye yaptığı eleştirilerin mevcut kriz kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Özipek, insan hakları konusunun hiçbir devletin iç meselesi olmayacağını söyledi. Özipek, ABD’nin Suudi Arabistan’daki idamlara ve Mısır’daki darbe yönetimine karşı sergilediği sessiz destek göz önüne alındığında, Türkiye’ye yönelttiği eleştirilerin siyasi olarak değerlendirilmesinin daha anlamlı olacağını vurguladı. Suriye konusunda ABD’nin başlangıçtan itibaren sergilediği tutumun, sorunun bugüne gelmesinde önemli bir payının olduğuna işaret eden Özipek, geldiğimiz noktada ABD’nin Esad rejiminden çok da şikâyetçi görünmediğini söyledi.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 09:34