Garipağaoğlu: Beslenme, bağışıklıkta anahtar rol oynar

19.01.2016

Medipol Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, beslenmenin bağışıklık sistemi başta olmak üzere kişinin fiziksel ve ruhsal fonksiyonlarının düzenlenmesinde..

muazzez_garipagaoglu_TRT

Medipol Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, TRT 1 ekranlarında yayınlanan “Haber Tadında” programının konuğu oldu. Programda sunucu Fulin Arıkan’ın sorularını yanıtlayan Garipağaoğlu, grip ve beslenme konusunda bilgiler sundu. Beslenmenin bağışıklık sistemini düzenlenmede anahtar role sahip olduğunu ifade eden Garipağaoğlu, beslenmenin, büyüme ve gelişimde, hastalıklardan korunmada ve kişinin ruhsal durumunda da etkili olduğunu söyledi. Sağlıklı ve güçlü bir bağışıklık sistemi için farklı türden ve yeterli miktarda besinlerin tüketildiği bir beslenme alışkanlığının esas olduğunu kaydeden Garipağaoğlu, bu sağlandığında ilaç, vitamin ya da besin takviyesine ihtiyaç duyulmayacağını söyledi.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 09:44