Özipek: 12 Eylül’e karşı olup değişmez maddeleri savunmak çelişkidir

08.01.2016

Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berat Özipek, yeni anayasa sürecinde muhalefetin hem 12 Eylül hukukuna karşı olup hem de ilk dört maddenin korunması..

5a26b740-0d92-49c0-b1fc-212a967267e6-Ozipek_CNNTurk.jpg

Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berat Özipek, Ahu Özyurt’un konuğu olarak katıldığı CNN Türk yayınında anayasa yapım sürecini değerlendirdi. İktidar ve ana muhalefet arasında bu amaçla yürütülen görüşmelerin önemine işaret eden Özipek, dört siyasi partinin TBMM’de aynı komisyonda yürüttükleri anayasa çalışmasının boşa gitmiş sayılmayacağını, üzerinde uzlaşılan maddelerin önemli olduğunu ifade etti. PKK’nın şiddete dönmesi yüzünden anayasa yapım sürecine HDP’nin katılmasını engelleyen bir siyasi ortamın mevcut olduğunu söyleyen Özipek, CHP’nin ise anayasa yapım sürecinde “ilk dört madde”nin değiştirilmemesine ilişkin yaklaşımının yeni demeyi hak edecek bir anayasayı imkânsız hale getirdiğini belirtti. Özipek, hem “12 Eylül hukuku”na karşı olup hem de değişmez maddeleri savunmanın çelişki arz ettiğini, devletin ideolojik tarafsızlığını ve eşit vatandaşlığı tanımayan ve anadilde eğitime kapıyı kapatan 12 Eylül hukukunun esas olarak bu maddelerden geldiğini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 09:59