Yarım asırlık Afrika anılarını Medipol’de anlattı

27.11.2015

55 yıl boyunca Afrika’da hekimlik yapan Halil Koç, yaşadığı tecrübeleri Medipol Üniversitesi’nde anlattı.

f-9d113b3c55fb-Halil_Koc.JPG

Afrika’da 55 yıl hekimlik yapan Halil Koç, yaşadığı tecrübeleri Medipol Üniversitesi’nde anlattı. Afrika’da Cezayir, Mali, Kongo, Gabun, Burkina Faso ve Senegal’de hekimlik görevi yaptığını ifade eden Koç, Kara Kıta’da gördüğü çeşitli hastalıklardan bahsetti. Eskiden tetanos hastalığına yakalanan Afrikalıların aşı olmadıklarını ifade eden Koç, çözümü mango yaprağıyla bulduklarını söyledi. Afrika’da 50-60’a yakın yerel dilin mevcut olduğundan bahseden Koç, halkın çoğunluğunun ise Fransızca konuştuğunu belirtti. Koç, Afrika’daki birçok rafta Türk mallarının olduğunu, özellikle de TİKA’nın yoğun bir şekilde bölgeye insani yardımlar yaptığını kaydetti. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Ali Büyükaslan’ın davetiyle Medipol’e gelen Dr. Koç’un konferansını, aralarında Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Gürkan Öztürk ve Prof. Dr. Ufuk Şakul’un da olduğu akademik ve idari personel izledi.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 10:42