Soylu: Tasarım eğitimi, zanaat öğelerinden koparılmamalı

20.11.2015

Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yasemin Soylu, tasarım eğitiminin zanaat öğelerinden koparılmaması gerektiğini söyledi.

94d0a4-Tasarim_Calistayi_Soylu.jpg

Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yasemin Soylu, Tasarım Eğitiminde Yeni Formlar Çalıştayı’na katıldı. 16-17 Kasım 2015 tarihleri arasında Tasarım Vakfı Genel Merkezi’nde gerçekleşen çalıştaya, çeşitli üniversitelerden akademisyen ve araştırmacılar katıldı. “Gelecek için nasıl bir tasarım eğitimi olmalı?” sorusunun irdelendiği çalıştayda konuya yönelik bir manifesto yayınlandı. Soylu’nun da katkı verdiği manifestoda, tasarım eğitiminin beşeri bilimlerle desteklenmesinin önemi ve tasarımcının aynı zamanda ürünü üreten kişi olmasının gereği vurgulandı. Çalıştayda, tasarım eğitiminin zanaat öğelerinden koparılmaması gerektiğini belirten Soylu, tasarım odaklı düşünce sürecinden somut sonuçlar elde edebilmenin ancak tasarımın fiziksel ürünlerinin desteği ile mümkün olabileceğini kaydetti.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 10:49