Okumuş: İntegratif sağlık yaklaşımı gebelik ve doğum sürecini kolaylaştırıyor

19.11.2015

Medipol Üniversitesi Ebelik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Filiz Okumuş, integratif sağlık yaklaşımının kadının gebelik ve doğum sürecini kolaylaştırdığını söyledi.

0a0-b7a65fc4ddce-Filiz_Okumus_Kong

Medipol Üniversitesi Ebelik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Filiz Okumuş, 2. Ulusal İntegratif Tıp Kongresi’nde “Gebelik ve Doğumda İntegratif Sağlık Yaklaşımları-Hipnozla Doğum ve Doğum Ortamları” başlıklı bir konuşma yaptı. 13-15 Kasım tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşen kongrede Okumuş, integratif sağlık yaklaşımını ve gebelik-doğum esnasında kullanılan tamamlayıcı tıp yöntemlerini anlattı. İntegratif sağlık yaklaşımının; kadınları gebelik ve doğum sürecinde zihin, ruh ve beden bütünlüğü içinde ele aldığını ifade eden Okumuş, ebelerin bu yöntemi hekim ve hemşirelere göre daha çok tercih ettiğini söyledi. İntegratif sağlık yaklaşımının Türkiye’de uzun yıllardır kullanıldığı belirten Okumuş, gebelik ve doğum alanında çalışan sağlık profesyonellerinin bu konuda yeterli düzeyde eğitilmesi gerektiğini söyledi. Okumuş konuşmasının devamında akupunktur, bitkisel tedaviler, gevşeme teknikleri, yoga ve hipnoz gibi tamamlayıcı tıp yöntemlerinin gebelik ve doğumda nasıl kullanıldığını anlattı.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 10:52