Baysoy: Hastaneler, enfeksiyon riskinde sorumluluklarını devredemez

17.11.2015

Medipol Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nüket Güler Baysoy, taşeron firmalardan alınan sağlık hizmetlerinde meydana gelebilecek enfeksiyon riskinde hastanenin soruml..

d-a3949853fa96-Baysoy_Biyosidal_Kongre.jpg

Medipol Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nüket Güler Baysoy, 2. Ulusal Biyosidal Kongresi’nde “Üniversite Hastanelerinde Biyosidal Ürün Satın Alma Süreci ve Yaşanan Sorunlar” başlıklı bir konuşma yaptı. 9-13 Kasım 2015 tarihleri arasında İzmir, Çeşme’de gerçekleşen kongreye akademisyenler, kamu ve sektör temsilcileri katıldı. Kongrede biyosidal ürün alım ve kullanımında dikkat edilmesi gereken noktaları özetleyen Baysoy, hastane yönetiminin satın alma bölümüyle nasıl koordineli bir şekilde çalışması gerektiğini anlattı. Biyosidallerin özel üretimli zehirler olduğunu ifade eden Baysoy, bu ürünün sağlık alanında canlı ve cansız yüzeylerdeki mikroorganizmaların öldürülmesi ve dezenfekte edilmesi amacıyla kullanıldığını söyledi. Ürünlerin uygunsuz kullanılmaları durumunda insanlara ve diğer canlılara zarar verdiğini ifade eden Baysoy, taşeron firmalardan alınan sağlık hizmetlerinde meydana gelebilecek enfeksiyon risklerine karşı hastanelerin dikkatli olmasını gerektiğini belirtti. Firma kaynaklı hatalar sebebiyle hastanelerde oluşabilecek enfeksiyon durumlarında hastanenin sorumluluk devri yapamayacağını sözlerine ekleyen Baysoy, firma hatalarından hastanenin sorumlu olacağını kaydetti.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 10:58