Büyükaslan, Afrika izlenimlerini anlattı

13.11.2015

Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Ali Büyükaslan, Geleneksel Perşembe Toplantıları kapsamında Afrika kıtasına yaptığı seyahate dair anılarını anlattı.

Ali_Buyukaslan_Geleneksel_Persembe_Toplantisi_Afrika

Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Ali Büyükaslan, Geleneksel Perşembe Toplantıları kapsamında “Kara Kıta Afrika’dan Siyah Beyaz Sesler: Türkiye’den Afrika’ya Bir Bakış” başlıklı bir konuşma yaptı. Büyükaslan, Afrika kıtasında yer alan Mali, Senegal, Burkina Faso, Nijer, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Kamerun’a görev gereği gerçekleştirdiği seyahate dair anılarını bir sosyal bilimci gözüyle izleyicilere aktardı. Obezitenin Afrika’da bir şey ifade etmediğini söyleyen Büyükaslan, Afrika’da çöp tenekelerine pek rastlanılmadığını, var olan çöp tenekelerinin içinde de yemek artıklarının olmadığını söyledi. Afrika’da sömürgeci yaklaşımın çok bariz bir şekilde görülebildiğini ifade eden Büyükaslan, Afrika’da sömüren-sömürülen ilişkisinin hala var olduğunu söyledi. Türkiye’den TİKA ve Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı gibi kurumların çok yoğun bir şekilde bölgede görev yaptığını belirten Büyükaslan, bu kapsamda birçok su kuyusunun açıldığını ve birçok sağlık hizmetinin Afrika’ya götürüldüğünü ifade etti.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 11:01