Gönenç: Yanlış tedavi davaları, hekimleri defansif tıbba yöneltiyor

10.11.2015

Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fulya İlçin Gönenç, malpraktis adı verilen muhtemel bir yanlış tedavi davasından ötürü hekimlerin kendilerini korumak noktasında defansif..

0e3a09433-Kongre_Fulya_Ilcin_Go

Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fulya İlçin Gönenç, 5. Uluslararası Tıp Etiği ve Hukuku Kongresi’nde “Cerrahi Müdahalelerde Hekimin Hukuki Sorumluluğu” başlıklı bir konuşma yaptı. 5 Kasım 2015 tarihinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen kongrede Gönenç, tıbbi uygulama hatalarının hukuki ve etik yönünü, sosyoekonomik ve siyasi faktörler açısından değerlendirdi. Hekimlerin malpraktis davalarından kendilerini korumak için yüksek riskli hastalara müdahaleden kaçındıklarını ifade eden Gönenç, bu durumun hekimleri defansif tıbba yönelttiğini söyledi. Defansif tıbbi uygulamaların hastalarda fiziksel ve ekonomik zararlar oluşturabildiğini belirten Gönenç, bu konuda yeni düzenlemelere gidilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 11:29