Ana içeriğe atla

Berat Özipek: Ankara saldırısı ülkeyi istikrarsızlaştırmaya yönelik olabilir

19.10.2015

Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berat Özipek, Hitit Üniversitesi’nde düzenlenen konferansta, Ankara’da meydana gelen bombalı terör saldırısının ülke..

e2456-Berat_Ozipek_Hitit_Universitesi_Ekim.jpg

Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berat Özipek, Hitit Üniversitesi ile Hitit Akademi Derneği’nin birlikte düzenledikleri “Türkiye’de Demokrasi ve Siyaset” konulu konferansa katıldı. Konferansta konuşan Özipek, Ankara’da yaşanan bombalı terör saldırısı ve Türkiye demokrasisinin siyasi kökleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Son dönemde Gezi Parkı olayları, 17-25 Aralık Operasyonları ve PKK’nın şiddet eylemleriyle birlikte Türkiye siyasetinde yeni bir ayrışmanın yaşandığını ifade eden Özipek, bu ayrışmada demokratların yön belirlemelerinin eskisine göre daha güç olduğunu söyledi. Ankara’da son yaşanan terör saldırısının ülkeyi istikrarsızlaştırmaya yönelik bir nitelik taşıyabileceğine işaret eden Özipek, böyle zamanlarda öncelikle yapılması gerekenin bir kesimin başka bir kesimi suçlaması yerine, şiddete karşı net bir duruş sergilemek olduğunun altını çizdi.

“BUGÜN SİYASİ GÖRÜNEN PEK ÇOK KAVGA ASLINDA SINIFSAL VE EKONOMİK”

Türkiye demokrasisinin siyasi kökleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Özipek, siyasette geçmişten günümüze uzanan atanmışlar ile seçilmişler arasındaki gerilimin, seçkinler ile geniş halk kitleleri arasında gerilime sebebiyet verdiğini söyledi. Türkiye’de yaklaşık yüz yıldır ayrıcalıklı bir kesim ile toplumun geri kalanı arasında bir eşitlik mücadelesi yaşandığını belirten Özipek, bugün bize siyasi görünen pek çok kavganın aslında sınıfsal ve ekonomik boyutlarının olduğunu ifade etti.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 15:59