Dülger, bilişim hukuku eğitiminde konuştu

05.06.2015

Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Murat Volkan Dülger, bilişimcilerle hukukçuların buluştuğu Bilişim Hukuku eğitiminde konuştu. Dülger, “Kişisel Verilerin Korunması Hakkı..

5c1bfa09-e191-4682-ab88-b0dcbfd53a59-Murat_Volkan_Dulger_MBB.jpg

Marmara Belediyeler Birliği (MBB) Bilgi İşlem Merkezi’nin düzenlediği bilişim hukuku eğitiminde Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Volkan Dülger bir konuşma yaptı. Düzce’de düzenlenen eğitime; MBB üyesi belediyelerin personellerinden avukat, hukuk işleri müdürü, bilgisayar mühendisi, bilgisayar teknikeri, çözümleyici, imar ve şehircilik müdürü, yönetim bilgi sistemleri sorumlusu ve teknik personel olmak üzere toplam 41 kişi katıldı. Bilişim suçlarını 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında ele alan Dülger, bilişim sisteminde doğrudan işlenen suçlar, bilişim sisteminde yer alması gerekmeyen ancak kanunda suç olarak tanımlanan suçlar, bilişim sistemleri kullanılarak işlenen suçun nitelikli hali olarak düzenlenen suçlar ve son olarak bilişim sistemlerinin araç olarak kullanıldığı suçlar olmak üzere konuyu 4 ana başlıkta inceledi. Bilişim suçlarının işleniş şekilleri ve mücadelesi ile ilgili ayrıntılı bilgiler paylaşan Dülger, “Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun” düzenlenmesinin bir an önce yapılması gerektiğini söyledi.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 10:19