Uyar: Sağlık mesleği mensubu olmayan kişiler halkı yanıltıyor

25.05.2015

Medipol Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Metin Uyar, medyada milyonları etkileyen yayınlarda sağlık mesleği mensubu olmayan kişilerin halkı yanıltıcı demeçler ver..

d94088d3-metin_uyar_MED_zirve.jpg

Medipol Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Metin Uyar, Marmara Eczacılık Kulübü tarafından düzenlenen zirvede, sağlık haberciliği ve sağlık medyası hakkında konuştu. 29 Nisan 2015 tarihinde Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsünde düzenlenen zirveye eczacı-yazar Canan Tan, eczacı-müzisyen Atilla Atasoy gibi farklı alanlarda uzmanlaşmış eczacılar ve farklı üniversitelerden gelen 400 eczacılık fakültesi öğrencisi katıldı. Burada yaptığı konuşmada medyada milyonları etkileyen yayınlarda sağlık mesleği mensubu olmayan kişilerin halkı yanıltıcı demeçler verdiğini ve umut tacirliği yaptıklarını ifade eden Uyar, bu kişilerin yerini, alanında uzman sağlık mensubu kişilerin alması gerektiğini söyledi. Uyar şöyle devam etti: “İsimlerinin önüne “şifacı” gibi unvanlar ekleyen kişiler, kanser gibi ciddi hastalıkları bile birkaç bitki ile tedavi edebilecekleri konusunda halkı umutlandırıyor. Bir yandan da babaannesinden öğrendiği formüllerde kırışıklıkları yok ettiğini iddia eden kişiler televizyonlarda karışımlar öneriyor. Oysa bunlar eczacılık fakültelerinde okutulan fitoterapi ve kozmetoloji gibi bilim dallarının alanına giren konular. Beslenme konusunda hiçbir eğitimi olmayan kişiler de televizyonlarda diyet listeleri önermektedir. Bu tür halkı yanıltıcı yaklaşımlardan uzak durulmalıdır”

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 10:32