Ekmen, TRT Okul’da Anadolu evliyalarını anlattı

20.05.2015

Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Güldeniz Ekmen, TRT Okul’da yayınlan Miras programında Ahmed Yesevi, Yunus Emre, Mevlana, Sultan Divani..

5ca-45d3-9ea7-b10d38dde2fa-Guldeniz_Ekmen_TRT_Okul.jpg

Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Güldeniz Ekmen, TRT Okul’da yayınlanan Miras adlı programa katıldı. Sunuculuğunu ve eserlerin icrasını AKÜ Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Burhan Kul’un yaptığı program, 18 Mayıs akşamı yayınlandı. Programda Ekmen, Ahmed Yesevi, Yunus Emre, Mevlana, Sultan Divani, Aziz Mahmud Hüdayi ve Ken'an Rufai'nin edebi kişiliklerini ve Türk kültürüne yapmış oldukları hizmetlerini anlattı. Ekmen, Ahmed Yesevi’nin hikmetlerinin Türk dilinin ve ruhani hayatının şekillenmesinde ve bugünlere ulaşmasındaki rolüne dikkat çekti. Ekmen yayında ayrıca, Ahmet Yesevi’nin Hikmetlerinden bestelediği bir ilahisini kanun eşliğinde seslendirdi.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 10:44