Kol: Hemşirelik bir sanattır ve kendini adamayı gerektirir

13.04.2015

Hemşirelik Kulübünün düzenlediği “Hemşireliğin Sanatsal Yönü” konulu seminer Kavacık Yerleşkesinde gerçekleştirildi. Etkinlikte Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Hemşirelik Esasları Anabili..

85c-cd3a9437b66e-hemsireliksanatihaberfoto.jpg

Hemşirelik Bölümü öğretim elemanları, Medipol Sağlık Grubunda görev yapan hemşireler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Hemşirelik Esasları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emine Kol hemşireliğin sanatsal yönünü anlattı. Kol, sunumunda hemşirelik bakımının temelinde bilim ve sanat beraberliğinin önemini vurgularken günümüzde sağlık sisteminin içinde kaybolan hemşirelik sanatı ve sanatın bakıma yansımalarına ilişkin klinik örneklerden bahsetti. Florence Nightingale’in sözüne de atıf yapan Kol, “Hemşirelik bir sanattır ve bir sanat olarak yapılacak ise bir ressam ya da bir heykeltıraşın ki kadar sıkı bir hazırlık ve kendini adamayı gerektirir.” dedi. Katılımcıların ilgiyle dinlediği seminer sonunda öğrenciler ve hemşireler kendi klinik deneyimlerden örnekler paylaştılar.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 12:00