Ana içeriğe atla

Güçlü akademik kadro, yenilikçi hukuk eğitimi

05.07.2013

İstanbul Medipol Üniversitesi, Hukuk eğitimine yepyeni bir soluk kazandırıyor. Prof. Dr. M. Akif Aydın, Prof. Dr. Yücel Sayman ve Prof. Dr. Nevzat Koç gibi alanında uzman akademisyenleriyle göz kam..

d

İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi, güçlü akademik kadrosu ile dikkat çekiyor. Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın, Prof. Dr. Yücel Sayman, Prof. Dr. Nevzat Koç, Doç. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Yrd. Doç. Dr. Levent Korkut, Yrd. Doç. Dr. Murat Volkan Dülger, Yrd. Doç. Dr. Halit Eyüp Özdemir, Yrd. Doç. Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Harun Demirbaş’ın da aralarında olduğu pek çok ismi kadrosunda bulunduran Medipol Üniversitesi, hukuk alanında pratik eğitim olanaklarını Türkiye standartlarının çok üstünde ileri aşamalara taşıyor. Medipol, hukuk alanında ileri araştırmalar yapacak olan yenilikçi hukuk eğitimi ile dikkat çekiyor.

HUKUKTA İLERİ ARAŞTIRMA MERKEZLERİ

Bilişim Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi

Bilişim Hukuku son yılların en çok ilgi çeken hukuk alanı haline geldi. Bilişim teknolojilerinin ortaya çıkardığı sorunlar; başta ceza hukuku, idare hukuku, fikri mülkiyet hukuku ve ticaret hukuku gibi hukukun her alanında kendini gösteriyor. Bilişim Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi, bu bilinçten yola çıkarak bilişim teknolojileri ile ilgili hukuksal düzenlemelerin ve yeni gelişmelerin araştırılması, takip edilmesi ve bilgi birikiminin aktarılması için faaliyete geçti. Lisans ve lisansüstü eğitimde aktif olarak yer alacak olan Merkez, aynı zamanda düzenlediği panel, konferans ve çalıştaylar ile bilişim hukukuna ilişkin bilginin her düzlemde yayılmasına ve aktarılmasına öncü olacak.

Milletlerarası Hukuk ve Dış Politika Uygulama ve Araştırma Merkezi

Milletlerarası Hukuk ve Dış Politika Uygulama ve Araştırma Merkezi, uluslararası alanda sorun teşkil eden ve ülkemizi de doğrudan ya da dolaylı şekilde ilgilendiren sorunlarda politika oluşturmak ve hukuk kurallarının oluşumunda katkı sağlamak noktasında çalışmalar yürütecek. Merkezde spesifik konularda panel ve konferanslar düzenlenecek, dergi gibi yayınlar hazırlanacak. Lisansüstü eğitim öğrencileri merkezde aktif olarak görev alacak.

Biohukuk Uygulama ve Araştırma Merkezi

Biohukuk Uygulama ve Araştırma Merkezi, ülkemizde bir ilk olarak hayata geçiyor. Merkez; sperm bankası ve taşıyıcı annelik gibi yöntemlerle çocukların dünyaya geldiği, soy bağı ve akrabalık ilişkilerinin karmaşıklaştığı bir dönemde hukuki problemlerin araştırılacağı bir merkez olacak. Ayrıca merkezde organ nakli, gen transferi, doku üretimi, hibrit canlılar gibi bir kısmının varlığı bile tartışılan gelişmeler sonrası doğacak olası hukuki sorunlar da ele alınacak.

ÖSYM KONTENJANLARI

Medipol Üniversitesi, 2013-2014 eğitim yılında 1130 öğrenci kabul edecek. Bunlardan 200’ü Hukuk Fakültesi’nde eğitime başlayacak. Hukuk Fakültesi, 20’si tam burslu, 60’ı yüzde 50 burslu ve 120’si de yüzde 25 burslu olmak üzere toplam 200 öğrenci kabul edecek. Ayrıca Adalet Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Adalet Bölümü de 60 öğrenci kabul edecek.

Son Güncelleme Tarihi: 24/03/2023 - 08:41