Ana içeriğe atla

Yrd. Doç. Dr. Filiz Okumuş’a Hemşirelik Fonu Teşvik Ödülü verildi

24.05.2013

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Filiz Okumuş’a, Prof. Dr. Perihan Velioğlu Hemşirelik Fonu Teşvik Ödülü verildi.

filiz-okumus-od

İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı tarafından 24-26 Nisan 2013 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen “1.Ulusal Doğal Doğum Kongresi”ne, gebelerde doğum korkusunu etkileyen faktörleri incelediği araştırması ile katılan İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Filiz Okumuş, “birincilik” ödülüne layık görüldü.

 

Doğal Doğum konusunda dünyanın tanınmış isimlerinden Prof. Dr. Michel Odent ve Hipnobirthing Felsefesinin kurucusu olan Marie F. Mongan’ın yardımcısı Sherry Gilbert’in de katıldığı kongre, aktif 600 kişi, online olarak ise 1200 kişi tarafından izlendi. Sunumunda Türkiye’nin OECD ülkeleri arasında sezaryen oranlarının en yüksek ülke olduğuna dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Filiz Okumuş, ülkemizde kadınların sezaryene yönelmesinin en büyük sebebinin doğum korkusu olduğu ve sezaryen oranlarının azaltılması için doğum korkusunu ortadan kaldırmaya yönelik eğitimlere ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi. Ülkemizde etkin doğuma hazırlık eğitimi verebilen hemşirelere çok büyük ihtiyaç olduğuna değinen Okumuş, önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren Hemşirelik Bölümü intörn öğrencilerimize Doğum Hazırlık Eğitimciliği dersi vermeye hazırlandığını bildirdi.

Son Güncelleme Tarihi: 24/03/2023 - 09:15