Çocuk kalp ameliyatlarında kesi boyutları 12 cm’den 4 cm’ye indi

07.12.2012

Türkiye’de “ilk” defa Medipol Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi Hastanesi’nde uygulanan bir yöntemle çocuk kalp ameliyatları, açık kalp ameliyatına gerek kalmadan, 4 santimetrelik küçük bir kesi ya..

e9b63-kalp_kesi_4cm.jpg

Medipol Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halil Türkoğlu, kesi boyutlarında yaşanan bu olumlu gelişmenin, hastaların yaş ilerledikçe büyüyen ve belirginleşen kesi izlerini yok etmek için tekrar ameliyat masasına yatmasını engellemekte çok önemli olduğunu belirtiyor.

Kalp atarken ameliyat

Ekibin diğer bir özelliği de kalp atarken de ameliyat yapabilmeleri. Cerrahi travmanın yaşanmaması ve hücrelerin korunmasının kısmen de olsa sağlanması, yöntemin avantajlarından sadece ikisi.

Tek kalp atımında tüm kalbin 3 boyutlu görüntülenmesi

Hastanedeki teknolojik alt yapıya da değinen Akçevin, Türkiye’de Medipol’ün de aralarında  bulunduğu sadece birkaç merkezde olan 3D ekokardiyoloji sayesinde kalbin anatomik yapısını 3 boyutlu olarak daha iyi görebildiklerini söylüyor.

Son Güncelleme Tarihi: 24/03/2023 - 12:26