Ana içeriğe atla

ARED 'Gelecek Vadeden Tasarımcı Yarışması', Güney Kampüs’te yapıldı

13.05.2024

10.’su düzenlenen Açık Hava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneğinin (ARED) ‘Gelecek Vadeden Tasarımcı Yarışması’, 12 saatlik hackhaton formatında Güney Kampüs’te gerçekleştirildi.

 

sdf

İstanbul Medipol Üniversitesi ile Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) iş birliğinde bu yıl 10.’su düzenlenen Açık Hava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneğinin (ARED) ‘Gelecek Vadeden Tasarımcı Yarışması’, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültemiz ev sahipliğinde düzenlendi. Endüstriyel Tasarım Bölümü tarafından Güney Kampüs’te organize edilen yarışma, 12 saatlik hackhaton formatındaki tasarım maratonu ile gerçekleştirildi. Yarışmaya İstanbul Medipol Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Karabük Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesinden öğrenciler katıldı.

ÖDÜL TÖRENİ 14 EYLÜL’DE
Endüstriyel Tasarım Bölümünden Dr. Öğr. Üye. F. Ersin Alaca, yarışmada amacın yarının yenilikçi kentlerinde açıkhava reklam endüstrisi ve mikro deneyimlerin nasıl dönüşeceğine dair fikirleri ortaya çıkarmak olduğunu söyledi. Öğrencilerden bu yıl hackathon aracılığı ile “Yarının Kentinde Açıkhava Reklamları Mecrası ve Mikro Deneyimlerin Tasarımı” ana teması dahilinde tasarım geliştirmelerini istediklerini kaydeden Alaca, Hackathon sırasında sektörden temsilciler bulunduğunu söyledi. Yarışmaya katılan tüm projelerin sergileneceğini ifade eden Alaca, şöyle dedi: “Tüm projeler, ARED’in 11-14 Eylül 2024 tarihlerinde İFM İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenleyeceği FESPA Eurasia Fuarı’ndaki alanda sergilenecek. Dereceye giren ilk üç proje ve mansiyon, FESPA Global Expo 2025 Fuarı’ndaki The FESPA Awards 2025’e (FESPA Ödülleri 2025) aday olacak. 10. ARED Ödülleri’24 Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödülü, hackathon etkinliğinin ödül töreni ise 14 Eylül 2024 Cumartesi günü FESPA Eurasia Fuar alanında gerçekleşecek.”

Son Güncelleme Tarihi: 13/05/2024 - 16:24