Ana içeriğe atla

5 projemize TÜBİTAK 1001 Programı’ndan destek

29.07.2024

TÜBİTAK-ARDEB 2024 yılı 1. Dönem 1001 Projelerinin bilimsel değerlendirme sonuçlarına göre İstanbul Medipol Üniversitesinden 5 akademisyen hazırladıkları projeler ile destek almaya hak kazandı.

kuzey

TÜBİTAK “1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında 2024 yılı 1. döneminde Araştırma Destek Programları Başkanlığına (ARDEB) önerilen projelerin bilimsel değerlendirme süreci tamamlandı. Değerlendirme sonucunda İstanbul Medipol Üniversitesinden 5 akademisyen hazırladıkları projeler ile kabul aldı. 2024 yılı 1. döneminde 1001 programı kapsamında sunulan 1.595 proje önerisinden 1.502’si bilimsel değerlendirmeye alındı. Yapılan değerlendirme sonucunda 222 proje önerisinin desteklenmesine, 47 proje önerisinin ise eksikliklerin tamamlanması koşuluyla şartlı olarak kabul edilmesine karar verildi.

Öğretim üyelerimizin yürütücülüğünde TÜBİTAK’ın destek vereceği projeler şöyle sıralandı:

Prof. Dr. Hüseyin Arslan (Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi)
“5g ve Ötesi Kablosuz Haberleşme Ağlarında Gelişmiş Algılama Mekanizmaları”

Dr. Öğr. Üye. Cihan Bilge Gürbüz (Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi)
“Elektron Mikroskopu Görüntülerinde Otomatik Endoplazmik Retikulum Bölütlemesi ve Morfoloji Analizi, Endoplazmik Retikulum Morfolojik ve Uzaysal Özelliklerinin Hücre Rejeneratif Kabiliyeti ile İlişkisi”

Prof. Dr. Esra Çağavi (Tıp Fakültesi)
“İskemik Dokuda Kardiyomiyosit Transplantasyonunun Tüm Kalp Boyutunda ReInnervasyona Etkisi ve Vagotomi Sinir Hasarı ile Karşılaştırmalı Araştırılması”

Dr. Öğr. Üye. Muzaffer Arıkan (Tıp Fakültesi)
“Alfa-Sinükleinopatilerde Ortak ve Hastalığa Özgü Konak-Mikrobiyom İlişkilerinin Entegre Multi-Omik Analizlerle İncelenmesi”

Dr. Öğr. Üye. Saltuk Buğra Baltacı (Tıp Fakültesi)
“Sinaptopodinin Nöronal İskemik Hasar ve Toleranstaki Postsinaptik Fonksiyonlarının Araştırılması”

Son Güncelleme Tarihi: 29/07/2024 - 16:07