“İş dünyasındaki en tehlikeli zehir egodur”

12.12.2018

Ulusal ve uluslararası şirketlerin farklı disiplinlerdeki üst düzey yöneticileri İstanbul Medipol Üniversitesinde düzenlenen Mectalks C-Level organizasyonunda öğrencilerle bir araya geldi. Etkinlik..

1e77668e-131f-408b-a972-a3e6f52ff319-mec_talks.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi Yönetim ve Ekonomi Kulübü tarafından organize edilen Mectalks C-Level etkinliği çeşitli firmaların farklı disiplin ve düzeylerdeki yöneticilerini öğrencilerle buluşturdu. Güney Kampüs Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte KPMG Türkiye Partneri Abdulkadir Kahraman, Gratis CEO’su Bahadır Özbek, Petrol Ofisi CFO’su Serhan Ulga, IBM Türkiye CTO’su Server Tanfer, Vodafone Türkiye CHRO’su Bülent Bayram ve Estee Lauder CEO’su Ahmet Ramiz deneyimlerini öğrenciler paylaştı. İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serhat Yüksel’in açış konuşmasını gerçekleştirdiği organizasyon 2 oturum halinde yapıldı.

“MÜŞTERİYİ DİNLEMEYİ ÖĞRENMELİSİNİZ”

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte bir sunum gerçekleştiren Gratis CEO’su Bahadır Özbek, perakendecilik sektöründe müşteriyi dinlenmenin çok önemli olduğunu söyledi. Kişisel bakım öneminin Türkiye’de gittikçe arttığını kaydeden Özbek şöyle dedi: “Kişisel bakımın önemindeki bilinç düzeyi her geçen gün artıyor ve bu da paralel olarak pazarın büyümesine yansıyor. İster bir mağazası olan küçük esnaf olun isterseniz sayısız mağazanız olsun önemli olan müşterinin beklentilerine cevap verebilmek. Perakendecilikte her gün yeni bir sayfa açarsınız. Dükkânın kapısını açtığınızda ise kasada sıfır lira vardır. Bu yüzden müşteriyi iyi dinlemeyi öğrenmelisiniz. Sosyal medya bu noktada önemli artık, tüketiciyi oradan dinliyoruz ve kendimize yeni fikirler çıkarıyoruz.”

“EGONUZ OLSUN AMA İŞ YERİNE GÖTÜRMEYİN”

Organizasyonda konuşan Petrol Ofisi CFO’su Serhan Ulga ise iş yaşamındaki tecrübesinden yola çıkarak yüksek ego sahibi insanların başarısız olduğunu söyledi. Teknolojinin gelişmesi ve yapay zekanın daha fazla iş hayatına girmesiyle bazı mesleklerin kaybolacağını kaydeden Ulga şöyle devam etti: “Üniversite yıllarında ne istediğinize karar verin ve ona göre adımlar atın. Belirlediğiniz hedef ulaşmak için çalışın. Size tavsiyem, yabancı dili kesinlikle çok iyi öğrenin. Rakiplerinize fark atmanız için bu gerekli. Dünyada bütün işler İngilizce üzerinden ilerliyor. Dil öğrenmezseniz kendinize yetkinlik sağlayacak alanları açamazsınız. Egolarınızdan sıyrılın. İş dünyasındaki en büyük zehir egodur. Ego akılcılığı ortadan kaldırıyor. İş dünyasındaki tecrübemden yola çıkarak söylüyorum, iş yaşamında en çok kaybedenler egosu yüksek olan insanlar. Ego, eski tip iş dünyasının kötü bir alışkanlığı. Egonuz olsun ama kesinlikle iş yerine götürmeyin. Son olarak kendinizi iyi konumlandırın ve ilişki ağınızı genişletin. İlişki ağı, işi iyi bilmek kadar önemli. Birçok sorunu kurduğunuz ilişkiler sayesinde zaman kaybetmeden halledebilirsiniz. Yapay zekâ ve teknolojiler insan faktörünü yavaş yavaş ortadan kaldırıyor. Bazı meslekler ortadan kalkacak. Ancak yönetim hep var olacak dolayısıyla bu alanda yetkinliğinizi ilerletin.”

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 15:13