Medipol, ‘Sıfır Atık’ dönemini başlattı

04.12.2018

İstanbul Medipol Üniversitesi, gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir Türkiye bırakmak için ‘Sıfır Atık’ dönemini başlattı. Medipol, kampüste kurulan kompost cihazı ile katı yemek atıkları..

f-41c1f6e9d58e-sifir_atik_cihazi_me

“Sıfır Atık- Yeşil Kampüs” sloganıyla yola çıkan Medipol Üniversitesi, İstanbul genelindeki kamu ve vakıf üniversiteleri arasında projenin hayata geçirildiği ilk üniversite oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında uzun zamandır bir dizi çalışma yürüten Medipol, şimdi de örnek bir uygulamayı hayata geçirdi. Kaynakların etkin kullanımı ve atıkların yeniden kullanılması hedefi ile “Sıfır Atık- Yeşil Kampüs” sloganıyla yola çıkan Medipol, organik atıklardan gübre elde edebilmek amacıyla kampüse kompost cihazı kurdu. Kompost cihazı, katı yemek atıklarını çöpe atılmaktan kurtaracak, organik gübreye dönüştürerek doğaya kazandıracak. Kimyasal gübre kullanımını azaltacak cihaz sayesinde atıklardan elde edilecek gübre, kampüsün tüm yeşil alanlarında kullanılacak. Medipol, doğanın korunmasına katkı sağlamak için kurduğu tehlikeli ve tehlikesiz atık sahalarında da kampüste oluşan tüm atıkların geri dönüşüme kazandırılması süreçlerini başarıyla uyguluyor.

İSTANBUL’DAKİ ÜNİVERSİTELER ARASINDA İLK

İstanbul Medipol Üniversitesi aynı zamanda güçlü ekonomi ve yeşil bir doğa için hayata geçirilen ‘Sıfır Atık Projesi’ne destek vermeye öncülük ediyor. Sıfır atık sistemini bünyesine entegre etmek için son bir yıldır İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile koordineli çalışmalar yürüten Medipol, oluşturduğu iş planlarıyla çalışanlarına atık yönetimi, sıfır atık, atık toplama ve atık ayrıştırma eğitimleri verdi. Medipol Eğitim ve Sağlık Grubu, misyonu doğrultusunda başta üniversite olmak üzere tüm kurumlarında ‘Sıfır Atık’ seferberliği başlatırken gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye bırakılmasını hedefliyor.

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 15:22