Dr. Baykaş’a teknolojinin gelişimi için önemli görev

24.07.2018

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Tunçer Baykaş, ‘802.11 Görünür Haberleşme Grubu’nun başkan yardımcılığına seçildi.

6d8-

İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Tunçer Baykaş, Wi-Fi ve Ethernet gibi hayatımızda büyük yeri olan haberleşme standartlarının geliştirildiği ‘802.11 Görünür Haberleşme Grubu’nun başkan yardımcılığına seçildi. Dr. Baykaş’ın başkan yardımcılığına seçildiği ‘802.11 Görünür Haberleşme Grubu’ LED teknolojisinden yararlanarak veri transferi yapabilen Wi-Fİ ile uyumlu sistemleri gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Hedeflenen teknoloji ile LED’ler sadece aydınlatmak için değil aynı zamanda yeni yetenekler kazanarak veri transferi yapabilecek ve yeni hizmet alanları oluşturabilecek. Yeni hizmet alanları içerisinde “Kapalı alanlar için uygulamalar, hızlı internet erişimi ile yüksek veri transferi, uygulamalara hızlı erişim, Wi-Fi’ den 10 ile 50 kat daha hızlı yüksek performans ve IoT teknolojileri destekleme ve geliştirme” öne çıkıyor. Bu teknolojinin avantajları arasında ise güvenlik, sağlık ve ekonomik tasarruflar yer alıyor. 2017 yılı ‘Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü’ sahibi Dr. Baykaş, IEEE standartlarına katkılarından dolayı iki defa ‘IEEE Standart Birliği’nden takdir ödülü almıştı.

Son Güncelleme Tarihi: 03/03/2023 - 09:26