GSTMF’ye KKTC’den takdir plaketi

04.07.2018

İstanbul Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Attila Dikbaş’a, GSTMF’nin ‘Arkeopark Projesi’ndeki iş birliğinden ötürü Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi..

d

İstanbul Medipol Üniversitesi ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) iş birliğinde sürdürülen ‘Arkeopak Projesi’ kapsamında UKÜ’ye ziyarette bulunan Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Attila Dikbaş’a, UKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Mete Boyacı ve Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri tarafından plaket takdim edildi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Tatlısu Belediyesi sınırları içerisinde yer alan Çiftlikdüzü mevkiinde yapılacak ‘Arkeopark Projesi’ Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Gülhan Benli yöneticiliğinde, ‘Kültürel Miras Yönetimi Çalışma Grubu’ tarafından projelendirilerek, K.K.T.C. Taşınmaz Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından onaylanarak K.K.T.C. Resmî Gazetesi’nde tescil edilmişti. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Arkeoloji Kültürel Miras Konservasyon Merkez Müdürü Doç. Dr. Müge Şevketoğlu başkanlığında yürütülen Tatlısu/Akanthou arkeolojik kazısındaki buluntular ‘Arkeopark Projesi’ ile tüm dünyaya açılacak. Kıbrıs yaşam kültürünü uluslararası arenada tanıtacak olan projenin küresel ölçekte ses getirmesi bekleniyor.

Son Güncelleme Tarihi: 03/03/2023 - 09:32