Sektör yöneticileri Meducation Talks’ta buluştu

08.05.2018

İstanbul Medipol Üniversitesinde düzenlenen Meducation Talks’ta farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirket yöneticileri öğrencilerle bir araya geldi. Konferansta girişimcilik, iş fikri geliştirme,..

d

İstanbul Medipol Üniversitesi IEEE Medipol Öğrenci Kolu tarafından Meducation Talks konferansı düzenlendi. Bu yıl üçüncüsü organize edilen konferansta global ölçekte faaliyet gösteren şirket yöneticileri öğrencilerle bir araya geldi. Konferansta girişimcilik, iş fikri geliştirme, pazarlama, imaj ve tecrübe paylaşımı gibi başlıca konular ele alındı. IEEE Medipol Öğrenci Kolu Yönetim Kurulu Başkanı Bihter Özhan’ın açış konuşmasını yaptığı konferansa Schneider Ürün Pazarlama Yöneticisi İpek Şeker, Ericsson Çekirdek ve Bulut Teknolojisi Orta Doğu Bölge Yöneticisi Emre Topak, İyi Koç’un kurucusu kişisel gelişim ve imaj danışmanı Șira Yıldız Asan, Philips Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Selin Türkmenoğlu ve marka ve strateji danışmanı Ömürden Sezgin katıldı.

‘FIRSATLAR SIKINTIDAN DOĞAR’

Güney Kampüs Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğin ilk oturumunda söz alan Schneider Ürün Pazarlama Yöneticisi İpek Şeker, pazarlamanın sadece pazarlamacılara bırakılamayacak kadar önemli bir iş olduğunu söyledi. Pazarlamanın üretkenliğe ihtiyaç duyduğunu kaydeden Şeker, başarılı olmak için merak etmenin, sorgulamanın ve hayal kurmanın önemli olduğunu ifade etti. Ericsson Çekirdek ve Bulut Teknolojisi Orta Doğu Bölge Yöneticisi Emre Topak ise IoT, 5G ve Bulut Teknolojisi başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Fırsatların sıkıntıdan doğduğunu kaydeden Emre Topak, Türkiye’nin teknoloji üreterek pazardan pay almasının artık elzem olduğunu söyledi. Öğrencilere üretimde rol almaları için uyanık olmalarını tavsiye eden Topak, yakın gelecekte tüm nesnelerin kendi aralarında iletişim kuracağını ifade etti. İyi Koç’un kurucusu kişisel gelişim ve imaj danışmanı Șira Yıldız Asan da kişisel imajın hayata ve kariyere olan etkilerini anlattı. Herkesin kendi yaşamının mimarı olduğunu savunan Asan, kişisel imajın karşı tarafın sizi nasıl algıladığıyla alakalı olduğunu söyledi.

Son Güncelleme Tarihi: 03/03/2023 - 10:16