Medipol robot yarışlarından ödülle döndü

03.05.2018

İstanbul Medipol Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Haberleşme Teknolojisi Bölümü tarafından geliştirilen ‘Lord Medipus’ isimli robot katıldığı ‘Mini Sumo’ yarışlarında birincilik kazandı.

1

İstanbul Medipol Üniversitesi, Türkiye’nin dört bir yanındaki lisans öğrencileri ile mezunlarının katıldığı ‘BauRobotics Robot ve Proje Günleri’ kapsamında düzenlenen robot yarışlarından ödülle döndü. 150 robotun farklı kategorilerde mücadele ettiği yarışmada, Elektronik ve Haberleşme Teknolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Necla Kurt Yusuf’un kontrolünde mezunlarımızdan Gökhan Aksu tarafından geliştirilen ‘Lord Medipus’ isimli robot, ‘Mini Sumo’ kategorisinde birinci oldu. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı yarışmada 500 gramdan daha az ağırlığa sahip olan ‘Lord Medipus’ hiç raunt kaybetmeden şampiyonluğa ulaştı. ‘Dohyo’ adı verilen oyun alanı üzerinde yapılan ‘Mini Sumo’ yarışları, gerçek sumo güreşlerinde olduğu gibi rakibi belirlenen alanının dışına itmeye dayanıyor.

Son Güncelleme Tarihi: 03/03/2023 - 10:19