Medipol’de ‘İletişim Günleri Paneli’ düzenlendi

02.05.2018

İstanbul Medipol Üniversitesi Medya İletişim Kulübü tarafından düzenlenen panelde ATV Programlar Müdürü Mehmet Çam, TRT Haber Sunucusu Seval Çöpür, ‘Rotasız Seyyah’ adıyla bilinen Mehmet Genç ve so..

d

İstanbul Medipol Üniversitesi Medya İletişim Kulübü tarafından ‘İletişim Günleri Paneli’ düzenlendi. Moderatörlüğünü İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Can Ceylan’ın yaptığı panelde ATV Programlar Müdürü Mehmet Çam, TRT Haber’de yayınlanan ‘İnsanlık Hali’ programının sunucusu Seval Çöpür, ‘Rotasız Seyyah’ ismiyle tanınan fotoğrafçı Mehmet Genç ve sosyal medya fenomeni Veysel Zaloğlu öğrencilerle bir araya geldi. Güney Kampüs Konferans Salonunda yapılan panelde ilk sözü alan ATV Programlar Müdürü Mehmet Çam meslek hayatına dair anekdotlar paylaştı. Üniversitede yıllarında çektiği belgeselin ödül alması sonucu kendisine yepyeni kapılar açıldığını anlatan Çam, öğrencilere boş vakitlerini iş ayrımı yapmadan çalışarak değerlendirmelerini tavsiye etti. Çam, yaşamı boyunca kurduğu sağlıklı ilişkilerin medya alanında başarılı olmasına katkı sağladığını söyledi. TRT Haber Sunucusu Seval Çöpür de spikerliğe başlama serüvenini anlattığı konuşmasında etkili iletişimin incelikleri hakkında bilgi verdi. Spiker olmaya dair bir hayal kurmadığını kaydeden Çöpür, kimya mühendisliği 1. sınıfta okurken Türk Dili ve Edebiyatı dersi hocasının tavsiyesi ile spikerlik serüveninin başladığını söyledi. ‘Rotasız Seyyah’ olarak bilinen Mehmet Genç ise çalıştığı firmanın kendisini iki haftalık eğitim için Tayvan’a göndermesi sonrası gezi macerasına başladığını anlattı. Genç şöyle dedi: “İstifa ettikten sonra dünyayı gezmeye karar verdim. Sırtıma çantamı attım, cebime cüzi bir miktar para koydum. Gidilmesi güç yerlere gittim, en yüksek rakımlı tepelere tırmandım. 1000 günde 33 ülke gezdim. Gezmeme sebep olan şey, farklı kültür ve insanları tanımaktı. Gezimin ana teması hep ‘insan’ oldu. Kendime herhangi bir rota çizmedim. Adım o nedenle ‘Rotasız Seyyah’.”

Son Güncelleme Tarihi: 03/03/2023 - 10:23