Yenilikçi Mikroskop Teknolojileri Merkezimiz açıldı

18.01.2018

Medipol Üniversitesi bünyesinde kurulan Yenilikçi Mikroskop Teknolojileri Merkezi açıldı. Merkez, mikroskop alanında geliştireceği yüksek teknolojiyle ülkemizin bu alandaki ihtiyacını karşılayacak.

d

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA)’nın desteğiyle kurulan Yenilikçi Mikroskop Teknolojileri Merkezimiz; Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, İSTKA Genel Sekreteri Özgül Özkan Yavuz, öğretim üyeleri ve araştırmacıların katıldığı toplantının ardından açıldı. Kavacık Kuzey Kampüste düzenlenen toplantıda açış konuşmasını yapan merkezin yürütücüsü Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muhammed Fatih Toy, merkezde optik mikroskoplar üzerine çalışmaların yapılacağını açıkladı. Gözümüzle algılayamadığımız objeleri bu mikroskoplar sayesinde görebileceğimizi ifade eden Toy, bu teknolojinin dünyada büyük bir pazara sahip olduğunu söyledi. Türkiye’nin mevcut pazarda henüz yerini alamadığının altını çizen Toy, merkezde yapılacak Ar-Ge faaliyetleriyle Türkiye’nin yüksek teknoloji ihtiyacının karşılanmasının amaçlandığını belirtti.

“ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞ BİRLİKLERİ GELİŞEREK DEVAM ETMELİ”

Toy’un ardından konuşan Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın ise ülkemizde son yıllarda bu tür yüksek teknoloji projelerine ciddi fonların sağlandığını söyledi. Merkezin Medipol Üniversitesinde İSTKA tarafından desteklenen dördüncü proje olduğunu hatırlatan Aydın, Medipol’de Ar-Ge faaliyetlerinin tüm hızıyla sürdüğünü kaydetti. İSTKA Genel Sekreteri Özgül Özkan Yavuz da konuşmasında üniversite-sanayi iş birliğine işaret etti. Bu gibi projelerin üniversitelerin duvarlarının arasında kalmaması gerektiğine dikkat çeken Yavuz, yüksek teknolojinin gelişebilmesi için tıp ve mühendislik alanlarının ortak çalışması gerektiğini kaydetti. Konuşmaların ardından merkezde incelemelerde bulunuldu.

Son Güncelleme Tarihi: 03/03/2023 - 13:26