‘Komedi filmlerimiz adeta birer küfür bombardımanı’

14.12.2017

Televizyon dizileri ve sinema filmlerindeki ‘Mandıra Filozofu’ tiplemesiyle tanınan yönetmen ve oyuncu Müfit Can Saçıntı, Anadolu mizahının sosyal mesaj veren öğretici yönüne değindi. Argoya tevess..

48f8e639-fd99-42b6-bc7e-e3fc40218b85-mufitcan.jpg

Yönetmen ve oyuncu Müfit Can Saçıntı, Medipol Üniversitesi Kavacık Güney Kampüste düzenlenen sinema söyleşisinde öğrencilerle buluştu. “İyi Ki Doğdun Sinema’’ etkinliğine katılan Saçıntı, “Sinema Üzerine” başlıklı bir seminer verdi. Saçıntı, gişede çok izlenen komedi filmlerinin sosyal mesaj vermediğini ve bu komedi filmlerinin içinin boş olduğunu savundu. Anadolu mizahının sosyal mesaj veren öğretici yönünün önemine değinen Saçıntı, şu an çekilen komedi filmlerinin ise adeta birer küfür bombardımanı olduğunu kaydetti. Saçıntı, “küfürsüz mizah olmaz” şeklindeki anlayışın komedyenleri küfre sevk ettiğinden yakınırken, mizahın güldürürken düşündürme özelliğine dikkat çekti.

‘BATININ MİZAHINDA ARGO VAR, BİZDE YOK’
Anadolu mizahının tarihsel sürecine değinen Saçıntı, bizim mizahımızda argonun yeri olmadığını, Batı mizahının ise argodan beslendiğini öne sürdü. Saçıntı, Batının mizah dilinin bizim mizah dilimizi etkisi altına aldığından, küfür odaklı komedi filmlerinin gişede ilgi gördüğünü anlattı. Günümüzde sinema filmlerinin sayıca fazla olmasına da değinen Saçıntı, bu durumun hem avantaj hem de dezavantajlar barındırdığını söyledi. Yeni nesil iletişimcilere de değinen Müfit Can Saçıntı, bugünün iletişimcilerinin idealizmden uzak olduğunu savundu. Genç iletişimcilerin kısa zamanda para kazanma arzusunun sanat yapma gayesinin önüne geçtiğinden dert yanan Saçıntı, günümüzün iletişimcilerinin tek hayalinin para kazanma ve şöhret olma olduğunu kaydetti. Emek vermeden kimsenin başarıya ulaşamayacağını aktaran Saçıntı, gençlerin sabırlı ve çalışkan olması gerektiğini ifade etti.

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 10:31