Mimarlık Fakültesi öğrencileri yaptıkları ekolojik barınağı anlattı

24.10.2017

Medipol Üniversitesi Mimarlık ve İç Mimarlık Bölümü öğrencileri, İzmir’in Menemen İlçesinin Dutlar Köyünde yaptıkları ekolojik barınağına dair deneyimlerini “Doğayı Oku ve Tasarla” etkinliğinde pay..

fa5f3d86-Imece_Evi_2410.JPG

Deneyimlerini hazırladıkları kısa film ve resim sergisi aracılığıyla aktaran öğrenciler etkinliğin sonunda Yrd. Doç. Dr. Hamdi Ergül moderatörlüğünde bir de panel düzenledi. Mimarlık ve İç Mimarlık Bölümlerinden 18 öğrenci, Temmuz ayı içerisinde yaptıkları barınağın çevresinde yeme-içme ve diğer tüm ihtiyaçlarını doğal yollardan karşıladılar. Beslenme için gerekli olan malzemeleri organik tarım ile elde eden öğrenciler, yemeklerini ormandan topladıkları odunlarla sobanın üzerinde pişirirken bulaşıklarını ise deterjan kullanmadan külle yıkadılar.

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 11:23