9. Ulusal Dil ve Konuşma Bozuklukları Kongresi Medipol’de gerçekleştirildi

15.05.2017

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Ulusal Dil ve Konuşma Bozuklukları Kongresi, uzman isimlerin katılımıyla Medipol Üniversitesinde yapıldı.

ca-9UlusalDilKonumsmaTerapisi.jpg

Medipol Üniversitesi, Dil ve Konuşma Terapistleri Derneği ve Ses, Konuşma ve Yutma Bozuklukları Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Ulusal Dil ve Konuşma Bozuklukları Kongresi Kavacık Güney Yerleşkesinde yapıldı. 11-13 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen kongreye, aralarında Avrupa Konuşma ve Dil Terapistleri ve Logopedistleri Daimi Komitesi Başkanı Michèle Kaufmann-Meyer ve dil terapisti Daphne Harzheim’ın da olduğu dünyaca tanınmış bilim insanları da katıldı. Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın’ın onursal başkanlığını, Dil ve Konuşma Bozuklukları Terapisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Seyhun Topbaş’ın başkanlığını yaptığı kongrede 3 gün boyunca ses, yutma, motor konuşma, işitme engeline bağlı dil ve konuşma, zihin engeline bağlı dil ve konuşma, otizme bağlı iletişim bozuklukları ile normal dil ve gelişimi, dil-beyin araştırmaları, diller arası karşılaştırmalar, dil ve konuşma terapisinde personel yetiştirme, etik ve mesleki gelişim, farklı ortamlarda hasta/vaka yönetimi gibi konular ele alındı.

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 14:51